Burger stories: Meet Els (Elisa Kookt)

FOODIE & BLOGSTER

GENT

VEGAN BURGER
GEBRUIKT BIO DE TROG VEGAN BURGERBROODJE “AL GREEN”

Ons tweede verhaal vinden we bij Els Sirejacobs,
ook bekend als ‘Elisa Kookt’.
Els is een freelance food writer/stylist/chef/recipe developer.
Zonder twijfel een goedlachse vrouw met veel pit,
energie en ambitie.

Vol ongeduld en spanning staan we voor de deur van
een woning aan het water. Een zachte geur van citroenmelisse
dringt onze neuzen binnen. We openen een grote glazen deur
en worden verrast door een licht en fris interieur.
Onze blikken kruisen elkaar en onmiddellijk lijkt het duidelijk
dat iedereen meer dan tevreden is dat we hier een middagje
mogen vertoeven.

De sfeer is gemoedelijk en los. Els is het soort dame waarmee je met een tas dampende koffie een middag
schaterlachend kan doorbrengen. Dat doen we dan ook.

“Elisa Kookt begon eigenlijk drie jaar geleden. ik begon zelf te experimenteren met granola.
Binnen de kortste keren maakte ik niet enkel granola voor mezelf en mijn vriendinnen,
maar ook voor diens vriendinnen! Winkels, workshops en catering volgden en ik zette de stap om zelfstandig
te worden. Dat is natuurlijk steeds een afweging want je vraagt je af: ‘Wat ga ik doen? Wat gaat dat geven?’
Op dit moment werk ik eigenlijk hoofdzakelijk voor Colruyt Groep en dus ook voor Bio Planet.
Het is daar dat ik het brood van Bio De Trog leerde kennen.
Voor mij staat het brood van Bio De Trog dan ook gelijk aan puurheid, degelijkheid en desem.

Els vertelt ons over haar leven, de keuzes die ze maakte en het pad dat ze bewandelde. We vragen ons af hoe ze
er na zo’n geschiedenis – en twee tieners! – nog zo geweldig blijft uitzien. Daar zit meer achter.

“Naarmate we ouder werden, stopten met roken en kinderen kregen, vond ik dat het hoog tijd was om
gezondere keuzes te maken. De beginperiode van mijn carrière bevond zich vooral in de Franse keuken.
Allemaal zeer lekker, maar dat doet je natuurlijk geen deugd.” Ze lacht hartelijk.
“Ik ben geïntegreerd door de Arabische keuken, die bevat nog zoveel geheimen.
Maar ook de Aziatische keuken komt vaak in mijn gerechten terug. Die trok ik door bij het gerecht van vandaag.”

In haar keuken blaakt ze van zelfvertrouwen. Op haar voorhoofd staat net niet ‘piece of cake’ af te lezen.

“Ik ben blij om eens met een ander broodje te kunnen werken. Een chlorellabroodje ( een broodje gemaakt met algen)
dat ook nog eens vegan is, kei tof! Veganistisch koken is een welgekomen uitdaging, en daarom zo boeiend.
Het brengt de creatieveling in me los.”

Er volgt een minutenlange conversatie over de maatschappelijke essentie van veganisme. Dit is wat ons bijbleef:

DE CONSUMPTIE VAN VLEES EN DIERLIJKE DERIVATEN MOET VERMINDEREN.
VEGANISTEN ZIJN HIER DE BOEGBEELDEN VAN. ZIJ HEBBEN DE KRACHT OM EEN ALGEMENE TREND
TE ZETTEN VOOR DE GEHELE SAMENLEVING.

“Veganisme is een trend die zich moet doortrekken op maatschappelijk niveau.
Ook bedrijven hebben hier een verantwoordelijkheid in. Bij de jeugd kan je nu ook al merken dat die ideeën al
meer ingebakken zitten. In de nieuwere generaties rust hier een groot bewustzijn rond.
Dat is ook nodig, want het zal hun generatie zijn die onze fouten zullen moeten rechttrekken.”

In haar hippe living proeven we van haar creatie. Een seitanburger met misodressing, geroosterde nori,
kimchi en munt.

De smaken blenden, het geheel past. En eerlijk? Van haar hadden we ook niets anders verwacht.
De chlorella smaakt licht door en zorgt voor een ongelooflijke interessante combinatie.
Nog nagenieten van de smaakexplosie dartelt haar dochter binnen. Een vrolijk en zelfzeker kind.
Hoe kan het ook anders, met zo’n straffe mama. Ze vlijt zich naast haar moeder en we zien: in dit huis heerst er liefde.

Tijd om te gaan…

Dankbaar voor de betekenisvolle ontmoetingen en inspirerende creaties denken we al na over ons volgend verhaal. To be continued…

 

 

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Burger Stories: Meet Simon

CHEF

MERELBEKE

LOW & SMOKED MEAT

GEBRUIKT BIO DE TROG PIDE BURGERBROODJE


We gaan op bezoek bij Simon,
jong keukentalent in Merelbeke.

Te midden van de voorsteden van Gent,
komen we toe in een idyllisch

paradijs.
Het is er verrassend stil en de tuin
oogt mysterieus onder een

laatste laagje sneeuw,
glinsterend in een lage winterzon.

 

 
We worden ontvangen aan een vuurtje in de tuin waar het lamstuk reeds ligt te roken in de ‘smoker’.
De jonge chef kijkt ons speels aan, haalt kleine glaasjes boven en een oude fles met een brouwsel in.

“Hier, kom, proef! Heb ik zelf gemaakt!”

Het mengsel smaakt naar hoestsiroop. We houden ons stoer en slikken het door. Simon lacht als hij onze snuiten
ziet samentrekken.

“Dat was eentje om op te warmen!”

Buiten aan het vuur begint hij te vertellen over zijn verleden, inspiratie en dromen.
We luisteren aandachtig.

“Mijn inspiratie haal ik overal. Het is belangrijk om te blijven proeven en goed
te kijken. Wie aandachtig is, kan overal inspiratie opdoen. Vandaag wou ik jullie
verrassen met de kunst van het traag garen van vlees. De Amerikaanse klassieker is
pulled pork, maar gezien de Turkse roots van de pide, was varkensvlees een cultureel
incorrecte keuze geweest. Ik breng een variatie met lamsvlees.
Voor mij ligt de oorsprong van het traag roken bij de slavernij in het zuiden van Amerika.
De oudste slaaf was verantwoordelijk om 24 uur naast het vlees te wachten, dat traag
rookte in een put in de grond. Deze werd “pitmaster” genoemd. Low and slow!

We vragen hem met welke producten hij het
liefst werkt.

“Het is vooral de kwaliteit van de producten die het hem doet. Ik probeer ook zo
vaak mogelijk met seizoensproducten, ambachtelijke en lokale voeding te werken.
Het concept van voeding de halve aardbol laten afreizen en het dan als vers te
bestempelen, is voor mij een absurd gegeven. Dat geldt ook voor mijn keuze van broodjes.

“BIJ DE TROG PROEF JE NOG HET
AMBACHT IN HET BROOD!”

De uren verstrijken en de zon glijdt tussen de bomen.

“Kom, het is klaar! We gaan eten!”

Simon walst door zijn keuken, in een wip brengt hij alle relevante ingrediënten uit enkele
kasten, frigo’s en potjes bijeen. Het resultaat is verrassend.

We krijgen twee gerechten voorgeschoteld.
Gerookte makreel met tartaarsaus, limoen, geraspte raap, gedroogde tomaten en een
melange van salade op een BIO Haute dog broodje sesam. Het smaakt fris en licht, en de
geraspte raap knispert tussen onze tanden. Op de burgerbroodje pide krijgen we het
heerlijke slow smoked lamsvlees, samen met een rucola pesto, harissa saus en postelein. De
harissa brandt tegen ons gehemelte, de lam smelt op onze tong. Geweldig.
Aan tafel wordt er verder gekeuveld, gelachen en gedronken.

“Mijn culinair doel ligt eigenlijk in de stijl van wat we hier vandaag aan het doen
zijn. Zonder de menige drankjes dan.”

Hij schaterlacht.

“Barbecue op gastronomisch niveau!”

Met de geur van rook in onze kleren en haren,
en met een roze blos van de buitenlucht op
onze kaken, nemen we afscheid.

__

We trekken de gietijzeren gekrulde poort
achter ons dicht en denken: vandaag was een
mooie dag.

Bekijk hier het volledige recept!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Foodtruck verhuur

Event? Trouwfeest? Communie? Vakbeurs? Opkomend keukentalent?
Huur een foodtruck en personaliseer ze naar jouw eigen thema of merkidentiteit.

Bio De Trog heeft 3 foodtrucks en één airstream ter uwe beschikking.
Deze worden normaliter gebruikt op eigen events en beurzen.
De rest van het jaar zijn deze echter beschikbaar,
en willen we graag ook aan derden de kans bieden om deze mobiele keukens in te zetten voor diverse events of
beurzen.

Onze vintage foodtrucks worden verhuurd zonder catering, zo zijn deze multi-inzetbaar en
kunnen ze volledig gepersonaliseerd worden naar uw stijl.

Geen oven? Koffiemachine? Frigo? Diepvries? Geen probleem!

U kan deze telkens bijhuren.

Onze trucks

Citroën HY 72  1964 (groen/blauw)
Citroën HY 72  1965 (grijs)
Citroën HY 72  1965 (grijs)
Citroën HY 72  1973 (grijs)
Airstream LandYacht 1968 (zilver)

(technische fiches kunnen opgevraagd worden)

Banner afmetingen

1600 x 280
2400 x 360

Banners kunnen magnetisch worden bevestigd aan de foodtrucks.

Voorwaarden

De trucks kunnen geleverd worden over geheel België, dit in samenwerking met transportbedrijf Hels.
Bij het verhuren van de trucks wordt telkens een waarborg gevraagd van €500,00.
Alsook dient er een huurcontract ondertekend te worden.
De huurprijzen van de trucks zijn afhankelijk van de periode, en het aantal afnames.
Prijzen worden dus telkens op maat gemaakt. Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan.

Technische foto’s / Branding Mogelijkheden / Facebook / Foodtruck Verhuur

 

16487283_367879803580557_3092424705348907342_o Afbeelding1 17211997_388756291492908_5416235518865745666_o

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Haute Dogs® & Burgers

Drukwerk

 

 

 

 

 

Ons burger bun assortiment onderscheidt zich doordat het op ambachtelijke wijze vervaardigd is.
Er gaat nog steeds heel wat handwerk aan onze creaties vooraf, wat ze uniek van uitzicht en smaak maken.
We grijpen terug naar authentieke recepten door gebruik te maken van poolish, autolyse of voordeeg,
waardoor we op een natuurlijke manier structuur, vershouding en aroma verkrijgen.

Het deeg wordt gedraaid in traag draaiende kneders om manipulatie van het deeg tegen te gaan.
Later worden ze afgebakken in speciaal daartoe bestemde ovens,
waardoor we een gelijkmatige kleur en bakwijze kunnen garanderen

Verantwoord Burgeren

Bij Bio De Trog dragen we ethiek hoog in het vaandel. Verantwoorde keuzes maken in grondstoffen is een basis.
Zo weren we chemische verbeteraars en bewaarmiddelen..
Er worden geen dierlijke vetten gebruikt* en als zoetstof gebruiken we ongeraffineerde rietsuiker.
Zelfs ons zeezout bevat geen antiklontermiddel. Daarbovenop zijn al onze grondstoffen van biologische oorsprong.

Doordat onze grondstoffen niet gestandaardiseerd zijn dienen onze bakkers uiterst alert en
vakbekwaam te zijn om elke dag opnieuw een kwalitatief resultaat neer te zetten.
Wat voor velen als last beschouwd wordt, is voor onze bakkers een uitdaging.

Onze mensen hebben dan ook allen een volwaardig bakkersdiploma en worden steevast intern bijgeschoold.
Bij ons leren ze observeren. Dat is ruiken, voelen en zien. Voor velen een tegenstelling tot hun vroegere ervaringen,
waar de klok de processen bepaald.

Burgers

Onze Burger Broodjes

Een aantal jaren geleden werd de ‘hamburger’ plots meer dan gewoon ‘fast food’.
Maar waar vele recepten soms uitpakten met verrassende combinaties en de klassieke burgers
omzetten in ware smaakbommen,
vonden we bij Biobakkerij De Trog dat de kwaliteit van de gebruikte broodjes nog wat te wensen overliet.
Onze bakkers gingen aan het werk met één doel: het creëren van een ambachtelijk bereid burgerbroodje,
gemaakt van de meest kwalitatieve, biologische ingrediënten.
Het resultaat is een heerlijk assortiment aan bio burgerbroodjes.
Ze tillen elk burgerrecept naar een hoger niveau,
zodat het beste vlees en de lekkerste ingrediënten mooi tot hun recht komen tussen een heerlijk
ambachtelijke ‘bun’ van Bio De Trog.

Onze burgerbroodjes zijn, met een diameter van ± 10,5 cm, vrij groot!
Zo past elke stevige hamburger er perfect tussen,
en zorgen het zachte deeg en de volle smaak ervoor
dat jouw ingrediënten kunnen ‘shinen’.

burger 2

 

Het Assortiment

Burger Brun Website
Voor meer informatie of bestellingen contacteer info@detrog.be

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Paas assortiment 2017

Pasen bij Bio Bakkerij De Trog

Paashaas04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontdek onze paashazen en maak een feest van je bord.
Echte paaskoeken waar iedereen van smult!

Onze paashazen zijn beschikbaar vanaf 29/03/2017 t.e.m. 25/04/2017

Informatie over de prijzen zijn verkrijgbaar op info@biodetrog.be

Paashaas

Dagvers
Sandwichdeeg
Bestelcode: 0982

Paashaas 1

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Valentijnsassortiment 2017

 

IMG_0009

Ontdek onze valentijnsharten

Ook deze februari doet Bio Bakkerij De Trog verleiden met haar Valentijnsharten.
Heerlijk sandwichdeeg dat menig harten sneller laat slaan!
De harten zijn beschikbaar vanaf 01/02/2017 t.e.m. 28/02/2017
Informatie over prijzen zijn verkrijgbaar op info@detrog.be

Natuur Hart 
Dagvers
Sandwichdeeg
Bestelcode 981

Chocolade Veenbes Hart 
Dagvers
Sandwichdeeg
Bestelcode 985
IMG_0023IMG_0025
Posted in Uncategorized | Leave a comment

De Warmste Week van Bio Bakkerij De Trog

 

de-warmste-week-poster-digitaal

 

 

 

 

 

 

 

 

Een ‘warme bak-actie’ van Bio Bakkerij De Trog

Ook Bio Bakkerij De Trog wenst haar steentje bij te dragen om er dit jaar
een extra warme eindejaarsperiode van te maken.
Dit doen we door mee te werken met het initiatief ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel

1 op 4 personen wordt gedurende zijn leven geconfronteerd met kanker.
Dat wil zeggen dat vrijwel elk gezin of elke familie er ooit in contact mee komt.
Dat is niet anders bij werkomgevingen.
Bij Bio Bakkerij De Trog werken we ondertussen met meer dan 100 collega’s
en door de jaren heen kwamen wij als bedrijf dan ook meermaals in contact met de ziekte.
We plaatsen graag mee onze schouders onder deze warme week !

Hoe deelnemen?

Bio Bakkerij verkoopt bij BioPlanet, Origino
en vele andere natuurwinkels de biologische brood kerstmannetjes.
De opbrengst van de verkoop van de Kerstmannetjes van
Bio Bakkerij De Trog gedurende het einde van het jaar gaat naar Kom op tegen Kanker.

Bekijk HIER het voor jou dichtstbijzijnde verkooppunt.

Hartelijk dank,

Bio Bakkerij De Trog

*Vraag na bij de winkel.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Ontdek nu ons kerst- en eindejaarsassortiment

kerst24-1

Kerstgamma 2016

Ook voor deze kerstperiode slaagden onze bakkers erin
om terug een heerlijk en artisanaal kerstassortiment samen te stellen.
De gezelligste periode van het jaar vier je samen met familie rond de kerstboom, met heerlijk brood van Bio De Trog!
Het volledige gamma is beschikbaar vanaf 30/11/2016 t.e.m. 3/1/2017.

Kerstman chocolade/natuur

Dagvers
Briochedeeg
Natuur:
Bestelcode: 986
Chocolade:
Bestelcode: 987

Kerstster

Zacht luxedeeg
Bestelcode:97

Kerststol

Dagvers
Biologische kerststol met marsepein en gedroogd fruit
Bestelcode: 988
Gewicht: 300gr

Kerst-cougnou

Flowpack
blijft 4 dagen houdbaar in de verpakking.
Bestellen dag A vor 13h, leveren dag C.
Artisanaal eindejaarsbrood op basis van gesuikerd zacht luxedeeg afgewerkt met parelsuiker.
Cougnou 1x4st/krat bestelcode: EP-SA 0017
Gewicht: 500 gr

kerst02 kerst05-2 kerst28 kerst08

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie over prijzen kan u opvragen bij info@detrog.be.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Het verhaal van de desem

ob173

 

 

 

 

 

Het verhaal van de desem

Desem is een biologisch rijsmiddel die een zeer lange voorgeschiedenis kent,
net zoals het brouwen van bier en het maken van wijn .

Wat is natuurdesem?

Natuurdesem is in zijn meest éénvoudige definitie “een door fermentatie verzuurd meeldeeg“

Zo’n 150 jaar geleden werd bakkersgist geintroduceerd,
hierdoor raakte natuurdesem helaas wat in de vergetelheid.
Echter, de laatste jaren stijgen pure en eerlijke productiewijzes weer in de populariteit,
waardoor natuurdesem terug in de kijker wordt gezet.

Gelukkig maar, want natuurdesem kent heel wat positieve eigenschappen.
Wij helpen meer dan graag mee om dit unieke product opnieuw aan het licht te brengen.
Speciaal voor ons betrokken klanten en ieder die er plezier aan heeft…

Wist je dat …..

  • De Egyptenaren reeds vertrouwd waren met desem
  • Er 3 types desem zijn
    • Type 1       Een desem met een in huis bereide cultuur , natuurlijker kan niet
    • Type 2      Een gestabiliseerde desem aangeleverd door de industrie
    • Type 3      Een inactieve desem of poederdesem
  • Ons aanbod uitsluitend bereid is met het type 1 desem.
    Onze cultuur is reeds 40 jaar oud en volledig in huis bereid …. PUUR NATUURLIJK .
  • Er in België momenteel geen sluitende wetgeving bestaat over desem,
    hierdoor wordt soms brood onterecht als desembrood aangeboden .
  • Een natuurdesem ( type 1 ) elke dag opnieuw met de nodige zorg,
    kennis en passie dient ververst te worden.
  • Enkel een volwaardig desembrood op basis van een actieve desem kan bereid worden.
  • Zuurdesembrood zorgt voor een betere opname van de minerale bestanddelen in het lichaam.
  • zuurdesembrood ten gunste komt van de darmflora
  • zuurdesembrood een prachtig “slow-food” product is en bijgevolg ambachtelijk bereid wordt.

… maar,  bovenal is desembrood gewoon LEKKER!

Smakelijk,

Onze bakkers.

ob171

Posted in Uncategorized | Tagged | Leave a comment

Sinterklaas bij Bio Bakkerij De Trog

Sinterklaas assortiment 2016

sintsfeer01

Ook dit jaar breidt Bio Bakkerij De Trog haar assortiment uit met enkele Sinterklaas artikelen.
Klik hier voor details.

S I N T E R K L A A S
B I O – K L A A S S T E R
Beschikbaar vanaf 2/11/2016 tot en met 3/1/2017

Bestelcode 97

S I N T E R K L A A S
B I O – M A N  T E  P A A R D

Beschikbaar vanaf 2/11/2016 tot en met 06/21/2016
Bestelcode 98

Volg ons nu op Facebook & Instagram en blijf op de hoogte van de laatste promoties!
Posted in Uncategorized | Leave a comment