Recepten
VOLKOREN PISTOLETS MET TZAZIKI PAPRIKA-TARTAAR EN HALOUMI OF FALAFEL
Inspiratie uit de Griekse eilanden: gezond, smaakvol en vezel- & proteïnerijk recept!
VOLKOREN PISTOLETS MET TZAZIKI PAPRIKA-TARTAAR EN HALOUMI OF FALAFEL
INGREDIËNTEN VOOR 6 PISTOLETS (2-3 PERS)
6x volkeren pistolet Pur Pain
Handvol jonge spinazie blaadjes
Handvol rucola blaadjes
150g tzatziki met komkommer S&S
150g gegrilde paprika tartaar S&S
1 blokje Halloumi (grill kaas)
9-12 stuks Falafel Ardo
Garnituur:
Zeste van 1 citroen
Dille
Olijfolie
Zout en peper
Sumac poeder
Turkse paprika vlokjes (mild)
WERKWIJZE
De volkerenpistolets en de falafel afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 5-7 min (pistolet) 12-15min (falafel), snij het brood in 2.
De spinazie en de rucola wassen en drogen indien nodig.
Snij de halloumi is gelijke schijfjes, instrijken met olijfolie, zout en peper. In een hete (droge) grillpan kort grillen aan beide kanten en hou aan de kant.
Broodje type 1 met halloumi: bestrijk de onderkant van het broodje royaal met de S&S tzatziki, daarop de jonge spinazie, leg daarop de gegrilde halloumi en werk deze af met geraspte citroenzeste en Turkse paprika vlokjes naar smaak. Aftoppen met gegrilde paprika tartaar S&S & enkele takjes dille.
Broodje type 2 met falafel: bestrijk de onderkant van het broodje met een kleine hoeveelheid Tzatziki S&S, schik daarop wat rucola en een grote lepel tzatziki. Leg daarop 3 gebakken falafels per broodje en bestrooi met sumac poeder, werk ook af met de gegrilde paprikatartaar S&S & enkele takjes dille.
Lekker makkelijk om te maken en vol van smaak!