Recepten
CHICKEN CORONATION TOAST MET GEPEKELDE KURKUMA
Een gezonde lunch picknicklunch
INGREDIËNTEN
Recept voor 4-6 personen
6 snedes budget speltbrood
Olijfolie
Corononation chicken salad
400g voorgegaarde geroosterde kip
(Pulled of reepjes)
1el Mosterd
2el Zure room
200g Hummus met citroen en munt SNS
2el Olijfolie
Sap van 1/2 citroensap
Peper en zout
50g 3-kleuren rozijnen mix
Optioneel: Extra koriander en peterselie
Gepekelde kurkuma
100g vers gepelde kurkuma
100ml water
15g Zout
10g suiker
100ml witte wijn azijn
Afwerking
1 bakje granaatappelpitjes
1 klein bot platte peterselie
120g Tomatentartaar SNS
Allergenen
Gluten, Lactose, Mosterd, Sulfiet
Bereidingswijze
1. Speltbrood snijden en grillen
Neem het budget speltbrood en snij diagonale snedes
van +-1-2cm dikte. Besprenkel voor het grillen het
brood met olijfolie. Kort grillen aan beide kanten tot het
brood getoast en krokant wordt. Laat niet aanbranden
of zwart worden.
2. Kurkuma pekelen
Schil de kurkumawortels met een dunschiller. Doe wel
handschoenen aan om gele vingers te voorkomen.
Kook het water met azijn, zout en de suiker tot
opgelost. Snij van de kurkumawortel schuine schijfjes en
plaats ze in een confituurpot, overgiet de schijfjes
kurkuma met de warme pekel en laat 3-4 dagen trekken
voor het serveren.
3. Kip bereiding
Snij de voorgeroosterde kipreepjes in kleinere stukjes of
gebruik pulled chicken. Meng met de hummus,
mosterd, zure room, olijfolie, citroensap en de 3 kleuren
rozijnen tot een rijkelijke kipsalade. Afkruiden met
peper en zout. Voeg optioneel extra gehakte koriander
of peterselie toe naar smaak.
4. Afwerking
Dresseer de kipsalade rijkelijk op de gegrilde toast en
werk af met een lepeltje tomatentartaar met basilicum.
Garneer met platte peterselie, granaatappel en de
gepekelde kurkuma schijfjes.
