Recepten

CHICKEN CORONATION TOAST MET GEPEKELDE KURKUMA

Een gezonde lunch picknicklunch

 

 

 

 

INGREDIËNTEN

 

Recept voor 4-6 personen

6 snedes budget speltbrood

Olijfolie

Corononation chicken salad

400g voorgegaarde geroosterde kip

(Pulled of reepjes)

1el Mosterd

2el Zure room

200g Hummus met citroen en munt SNS

2el Olijfolie

Sap van 1/2 citroensap

Peper en zout

50g 3-kleuren rozijnen mix

Optioneel: Extra koriander en peterselie

Gepekelde kurkuma

100g vers gepelde kurkuma

100ml water

15g Zout

10g suiker

100ml witte wijn azijn

Afwerking

1 bakje granaatappelpitjes

1 klein bot platte peterselie

120g Tomatentartaar SNS

Allergenen

Gluten, Lactose, Mosterd, Sulfiet

 

Bereidingswijze

 

1. Speltbrood snijden en grillen

Neem het budget speltbrood en snij diagonale snedes

van +-1-2cm dikte. Besprenkel voor het grillen het

brood met olijfolie. Kort grillen aan beide kanten tot het

brood getoast en krokant wordt. Laat niet aanbranden

of zwart worden.

2. Kurkuma pekelen

Schil de kurkumawortels met een dunschiller. Doe wel

handschoenen aan om gele vingers te voorkomen.

Kook het water met azijn, zout en de suiker tot

opgelost. Snij van de kurkumawortel schuine schijfjes en

plaats ze in een confituurpot, overgiet de schijfjes

kurkuma met de warme pekel en laat 3-4 dagen trekken

voor het serveren.

3. Kip bereiding

Snij de voorgeroosterde kipreepjes in kleinere stukjes of

gebruik pulled chicken. Meng met de hummus,

mosterd, zure room, olijfolie, citroensap en de 3 kleuren

rozijnen tot een rijkelijke kipsalade. Afkruiden met

peper en zout. Voeg optioneel extra gehakte koriander

of peterselie toe naar smaak.

4. Afwerking

Dresseer de kipsalade rijkelijk op de gegrilde toast en

werk af met een lepeltje tomatentartaar met basilicum.

Garneer met platte peterselie, granaatappel en de

gepekelde kurkuma schijfjes.

CHICKEN CORONATION TOAST MET GEPEKELDE KURKUMA