Recepten
ELVIS SANDWISH
Het ultieme genot van niet alleen een muziekgenie maar ook een smaakgenie. Decadent rijkelijk, recht uit de hemel!
De Elvis sandwish
Ingrediënten 3-4 pers
1 zaden en pitten brood De Trog
3-4 bananen
250g potje pindakaas Biona Creamy
Handvol blauwe bessen gevriesdroogd
Handvol geconfijte veenbessen
Handvol aardbei-schijfes gevriesdroogd
125g aardbei of blauwe bes confituur
Gerookt zout naar smaak
16 plakjes fijn ontbijtspek
Werkwijze
Bak het zaden en pittenbroodje gedurende 12-15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Indien diepvries, eerst ontdooien. Snij fijne sneetjes uit het brood en houd aan de kant.
Schil de bananen en snij doormidden en dan zijlings horizontaal door zodat je 4 platte halve stukken banaan krijgt.
Bak het ontbijtspek krokant in een anti-kleefpan zonder vetstof.
Dresseren: bouw een torentje, besmeer het onderste sneetje brood rijkelijk met eerst de creamy pindakaas, dan confituur, leg daarop de platte stukken banaan. Werk af met het krokante spek en gerookt zout. Versier met de gedroogde aardbeien, blauwe bessen en de geconfijte veenbessen.
Herhaal nogmaals bovenop het eerste sneetjes
Smakelijk, recht vanuit de hemel, perfect als ontbijt of als tussendoortje voor de echte sporters!