Recepten

ELVIS SANDWISH

Het ultieme genot van niet alleen een muziekgenie maar ook een smaakgenie. Decadent rijkelijk, recht uit de hemel!

De Elvis sandwish

Ingrediënten 3-4 pers

1 zaden en pitten brood De Trog

3-4 bananen

250g potje pindakaas Biona Creamy

Handvol blauwe bessen gevriesdroogd

Handvol geconfijte veenbessen

Handvol aardbei-schijfes gevriesdroogd

125g aardbei of blauwe bes confituur

Gerookt zout naar smaak

16 plakjes fijn ontbijtspek

 

Werkwijze


Bak het zaden en pittenbroodje gedurende 12-15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Indien diepvries, eerst ontdooien. Snij fijne sneetjes uit het brood en houd aan de kant.
Schil de bananen en snij doormidden en dan zijlings horizontaal door zodat je 4 platte halve stukken banaan krijgt.
Bak het ontbijtspek krokant in een anti-kleefpan zonder vetstof.
Dresseren: bouw een torentje, besmeer het onderste sneetje brood rijkelijk met eerst de creamy pindakaas, dan confituur, leg daarop de platte stukken banaan. Werk af met het krokante spek en gerookt zout. Versier met de gedroogde aardbeien, blauwe bessen en de geconfijte veenbessen.
Herhaal nogmaals bovenop het eerste sneetjes
Smakelijk, recht vanuit de hemel, perfect als ontbijt of als tussendoortje voor de echte sporters!

ELVIS SANDWISH