Recepten
FITNESS HIGH PROTEIN PAVE MET STEAK BOONTJES EN TOMAAT
Chacarero is een Chileense steak sandwich waar deze versie is op geïnspireerd.
FITNESS HIGH PROTEIN PAVE MET STEAK BOONTJES EN TOMAAT
Ingrediënten 6 broodjes (3-4 pers)
6x High protein Pavé
500-600g schorsvel steak
240g groene boontjes gesneden
60g spicy micro greens “pacha”
150g tomatade met olijven SNS
2 avocado’s
150g tomatentartaar SNS
Extra Mature cheddar geraspt
Olijfolie
Zout
1 rode ajuin fijn gesneden reepjes
Zwarte peper
Werkwijze
De high protein pavés afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 5-7 min (pistolet), snij het broodje horizontaal in 2.
De schorsvel-steak afkruiden met zwarte peper en zout, schroeien in olijfolie of plantaardige boter, bakken tot saignant en laten rusten op een lauwe temperatuur.
De groene boontjes beetgaar “al dente” afkoken en laten schrikken in koud water. Eens afgekoeld afsmaken met wat olijfolie, peper en zout. Aan de kant houden.
De avocado’s ontdoen van de schil en pit, snij in 2 en in fijne schijfjes. Bij langer bewaren eventueel besprenkelen met citroensap alvorens te snijden.
Broodje dresseren: Smeer onderaan het broodje een laagje tomatade met olijf SNS, schik daarop wat gemixte cress salade en avocado schijfjes. Snij de steak in fijne schijfjes en leg rijkelijk op het broodje.
Afwerken met de groene boontjes, fijn gesneden rode ajuin, een lepeltje tomatentartaar en rasp op het einde wat cheddar en leg het dekselbroodje erop.
Smakelijk, met dit broodje zal de work-out nog zo goed gaan…!