Recepten

GEITENKAASCROQUE MET AVOCADO & KALKOENPASTRAMI

Een healthy BBQ toast recept

 

 

 

INGREDIËNTEN


Recept voor 4 personen

8 sneetjes Avondbrood De Trog

2 x Crottin verse Geitenkaas 125g

1 Avocado

250g Fijne kalkoenspastrami (charcuterie)

of alternatief geroosterde kipfilet plakjes

Peper

Zout

Olijfolie

Optioneel:

Tajin spices (lime-chili)

1 Limoen in partjes

Allergenen:

Lactose

 

BEREIDINGSWIJZE:
 

1. Sandwich samenstellen

Snij 8 fijne gelijkaardige plakjes het avondbrood,

De crottin van geitenkaas losmaken en opwerken met

wat olijfolie om dit smeerbaar te maken.

Smeer aan beide kanten de geitenkaas aan de

binnenkant van de broodsneetjes. Beleg met de

kalkoenpastrami en fijne plakjes gesneden avocado.

Kruid af met peper en zout en optioneel Tajin Spices.

Vouw nu samen en druk zacht aan alvorens te grillen.

2. Grillen

Ofwel kun je deze inwrijven met vetstof en bereiden

tussen een croque-toestel ofwel kun je deze ook

bereiden op de BBQ. Bij bereiding op de bbq laat je de

toast op een mild vuur of aan de zijkant rustig krokant

worden, zodat de kaas volledig warm kan worden.

De buitenkant licht instrijken met olie en de toasts in de

gaten houden dat ze niet aanbranden.

3. Serveren

Snij in 2 en serveer met een prikker, zorg dat de croque

zeker warm geserveerd wordt.

Ideaal als snack bij de BBQ of als lunch.

Serveer optioneel met een partje limoen.

Het avondbrood is lager in calorieën en dit recept geeft

een smaakvol maar toch gezond alternatief voor een

klassieke croque monsieur.

GEITENKAASCROQUE MET AVOCADO & KALKOENPASTRAMI