Recepten
GEITENKAASCROQUE MET AVOCADO & KALKOENPASTRAMI
Een healthy BBQ toast recept
INGREDIËNTEN
Recept voor 4 personen
8 sneetjes Avondbrood De Trog
2 x Crottin verse Geitenkaas 125g
1 Avocado
250g Fijne kalkoenspastrami (charcuterie)
of alternatief geroosterde kipfilet plakjes
Peper
Zout
Olijfolie
Optioneel:
Tajin spices (lime-chili)
1 Limoen in partjes
Allergenen:
Lactose
BEREIDINGSWIJZE:
1. Sandwich samenstellen
Snij 8 fijne gelijkaardige plakjes het avondbrood,
De crottin van geitenkaas losmaken en opwerken met
wat olijfolie om dit smeerbaar te maken.
Smeer aan beide kanten de geitenkaas aan de
binnenkant van de broodsneetjes. Beleg met de
kalkoenpastrami en fijne plakjes gesneden avocado.
Kruid af met peper en zout en optioneel Tajin Spices.
Vouw nu samen en druk zacht aan alvorens te grillen.
2. Grillen
Ofwel kun je deze inwrijven met vetstof en bereiden
tussen een croque-toestel ofwel kun je deze ook
bereiden op de BBQ. Bij bereiding op de bbq laat je de
toast op een mild vuur of aan de zijkant rustig krokant
worden, zodat de kaas volledig warm kan worden.
De buitenkant licht instrijken met olie en de toasts in de
gaten houden dat ze niet aanbranden.
3. Serveren
Snij in 2 en serveer met een prikker, zorg dat de croque
zeker warm geserveerd wordt.
Ideaal als snack bij de BBQ of als lunch.
Serveer optioneel met een partje limoen.
Het avondbrood is lager in calorieën en dit recept geeft
een smaakvol maar toch gezond alternatief voor een
klassieke croque monsieur.
