Recepten
ITALIAANSE DEJEUNER BROOD BOTERHAM
Italiaans droombroodje voor iedere boterhamdoos!
ITALIAANSE DEJEUNER BROOD BOTERHAM
Ingrediënten +-6 boterhammen
1 Déjeuner brood
3 kleine kipfilets
150g Premium Pesto S&S
1 avocado
150g Kerstomaten S&S
15-18 plakjes Pastrami
Handvol Postelein
12 Tal basilicum blaadjes
Venkel salade:
1 Venkel + blaadjes venkel
100g Abrikozen blik
Sap van 1 sinaasappel
Zeste van ½ sinaasappel
Olijfolie
Zout
Zwarte peper
Werkwijze
Het brood afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 12-15 minuten, laten afkoelen en in gelijke broodsneetjes snijden.
De kipfilets horizontaal doormidden snijden en tussen een bakpapier of folie met een vleeshamer plat slaan. Marineren met een scheutje olijfolie, peper en zout. Grillen op een hete grillpan tot gaar en laten afkoelen.
De avocado schillen en prakken met de pesto. Meng tot consistente massa.
Venkelsalade: de venkel in 2 snijden en in heel fijne reepjes raspen of snijden. Laten marineren met sinaasappelsap, zeste, zout, peper, scheutje olijfolie en de gehakte blaadjes van de venkel gedurende minimum 1 uur. Snijd ondertussen de halve abrikozen uit blik in fijne reepjes en voeg toe aan de salade.
Afwerking: De onderkant van het broodje besmeren met de avocado-pesto, leg daarop enkele blaadjes postelein, de gegrilde kipfilet en daarop de pastrami.
Dresseer daarop de venkel salade, enkele gemarineerde kerstomaten en een 2-tal blaadjes basilicum. Goed aandrukken om gemakkelijk in 2 te kunnen snijden.
Smakelijk!