Recepten
KAASFICELLE MET NDUJA & ANANAS RELISH
Een leuke summersnack
INGREDIËNTEN
Recept voor 4-6 personen
6 kaasficelles De Trog
150g pikante Nduja (Delhaize)
Ananas Relish
200g gegrilde ananas SNS
1/2 Rode ajuin
100g gepekelde Augurk zoet zuur
2el Rode wijn azijn
2el Goeie olijfolie
Peper en zout
Garnituur & afwerking:
Bieslook fijn gesnipperd
Allergenen:
Sulfiet, gluten, lactose
Bereidingswijze
1. Kaasficelle met Nduja
Snijd de kaasficelle broodjes door in de midden zonder deze te
breken, doe de Nduja in een kleine spuitzak en vul de
ingesneden broodjes met Nduja. Afbakken gedurende 4 tot 6
minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Door de Nduja
mee te bakken zal de smaak ervan in het broodje trekken en
volledig tot zijn recht komen.
2. Ananas relish
Giet de ananas af van de olie en hak deze fijne tot een tartaar
van ananas. Versnipper 1/2 rode ajuin fijn en voeg dit toe en
doe hetzelfde met de augurk en snij deze in heel fijne blokjes.
Meng alles samen en kruid af met rode wijn azijn, olijfolie,
peper en zout.
3. Afwerking:
Dresseer de ananas relish in de midden van het broodje.
Bestrooi met fijngesneden bieslook en serveer het broodje
halfwarm of lauw. Serveer als summer snack of als sharing
broodjes.
Wat is Nduja?
Nduja is een gedroogde smeerbare pikante worst uit Calabrië
in Italië. Wordt gebruikt als vulling voor pasta, of in sausen of
ook als een trendy pizza topping. In dit receptje maak je dus
een mini soort eigen gemaakte pizzabaguette.
