Recepten
KOREAN KIMCHI CHEESE MELT SANDWICH (CROQUE)
Zin in Korean streetfood? We've got you covered!
INGREDIËNTEN
Recept voor 4 personen
8 fijne plakjes zaden en pitten brood
200-300g verse kimchi
(Koreaanse gefermenteerde kool)
18 plakjes oranje cheddar
Rode ajuin schijfjes
Optioneel:
Zwarte sesamzaadjes
Garnituur:
Koriander
Allergenen:
Noten, Lactose, Gluten
BEREIDINGSWIJZE
1. Sandwich samenstellen
Snij 8 fijne gelijkaardige plakjes van het zaden en
pittenbrood, start met het beleggen van plakjes met aan
beide kanten een plakje oranje cheddar.
Vul daarna met de kant & klare Kimchi en bestrooi
optioneel met zwarte sesamzaadjes.
Vouw nu samen en druk zacht aan alvorens te grillen.
2. Grillen
Ofwel kun je deze inwrijven met vetstof en bereiden
tussen een croque-toestel ofwel kun je deze ook
bereiden op de BBQ. Bij bereiding op de bbq laat je de
toast op een mild vuur of aan de zijkant rustig krokant
worden, zodat de kaas volledig kan smelten. De
buitenkant licht instrijken met olie en de toasts in de
gaten houden dat ze niet aanbranden.
3.Serveren
Snij in 2 en serveer met een prikker, de kaas mag bij
recept zeker eruit lopen. Ideaal als snack bij de BBQ of
als lunch. Serveer optioneel met Koriander on the side.
De Kimchi zal een spicy umami toets geven.
Met het zaden en pittenbrood van De Trog heb je zo
snel een gezonde en eiwitrijke en snelle maaltijd.
