Recepten

KOREAN KIMCHI CHEESE MELT SANDWICH (CROQUE)

Zin in Korean streetfood? We've got you covered!

 

 

INGREDIËNTEN

Recept voor 4 personen

8 fijne plakjes zaden en pitten brood

200-300g verse kimchi

(Koreaanse gefermenteerde kool)

18 plakjes oranje cheddar

Rode ajuin schijfjes

Optioneel:

Zwarte sesamzaadjes

Garnituur:

Koriander

Allergenen:

Noten, Lactose, Gluten

 

BEREIDINGSWIJZE

 

1. Sandwich samenstellen

Snij 8 fijne gelijkaardige plakjes van het zaden en

pittenbrood, start met het beleggen van plakjes met aan

beide kanten een plakje oranje cheddar.

Vul daarna met de kant & klare Kimchi en bestrooi

optioneel met zwarte sesamzaadjes.

Vouw nu samen en druk zacht aan alvorens te grillen.

2. Grillen

Ofwel kun je deze inwrijven met vetstof en bereiden

tussen een croque-toestel ofwel kun je deze ook

bereiden op de BBQ. Bij bereiding op de bbq laat je de

toast op een mild vuur of aan de zijkant rustig krokant

worden, zodat de kaas volledig kan smelten. De

buitenkant licht instrijken met olie en de toasts in de

gaten houden dat ze niet aanbranden.

3.Serveren

Snij in 2 en serveer met een prikker, de kaas mag bij

recept zeker eruit lopen. Ideaal als snack bij de BBQ of

als lunch. Serveer optioneel met Koriander on the side.

De Kimchi zal een spicy umami toets geven.

Met het zaden en pittenbrood van De Trog heb je zo

snel een gezonde en eiwitrijke en snelle maaltijd.

KOREAN KIMCHI CHEESE MELT SANDWICH (CROQUE)