Recepten

“NEW ENGLAND” ROASTED BRIOCHE LOBSTER ROLL

Een originele outside lunch in BBQ-style

 

 

 

INGREDIËNTEN

Recept voor 4-6 personen

4-6 x Natuur brioche De Trog

2 x HPP kreeftenvlees “Pittman Seafoods”

(vlees van 2 volledige kreeften)

50g Boter

Peper en zout

Lobster salad

de gegaarde kreeften

2-3 el Mayonaise

2-3 el tapenade ajuin met opgeklopte kaas

1g groene Selder schijfjes fijn gesneden

1 Sjalot fijn gesneden

Citroenzeste

Zout

100g gesmolten boter (gezouten)

Garnituur

Seafood spice mix met saffraan

Citroenpartjes (garnituur)

Fijn gesneden lentejuin

Allergenen

Gluten, Lactose, Schaaldieren, Ei



Werkwijze

1. Brioche grillen

Snij de brioche in met een inkeping in de midden en bestrijk

met wat gesmolten boter aan de binnenkant.

De broodjes droog grillen op zijn geheel aan de buitenkant

van de grill, zorg dat er grillstrepen aan alle kanten van de

brioche broodjes staan. Let op, dit gaat zeer snel vergt

oplettendheid bij het grillen.

2. Kreeft garen

Smelt de boter op een zacht vuur of aan de zijkant van de

BBQ in een pannetje. Laat het kreeftenvlees om een zachte

temperatuur in de boter garen. Zorg dat het kreeftenvlees

mals blijft en niet te ver gaar kookt. Laat afkoelen en kruid

af met peper en zout naar smaak.

3. Kreeftensalade maken

Snij het afgekoelde kreeftenvlees in kleinere stukken.

Meng in een kom met mayonaise, de tapenade van ajuin en

opgeklopte kaas, fijngesneden schijfjes selder en fijn

gehakte sjalot. Werk af naar smaak met zeste van citroen,

zout en peper en seafood spice mix met saffraan.

4. Afwerking

Vul de brioche broodjes voorzichtig met de kreeftensalade

en leg deze op een plateau. Serveer daarnaast

citroenpartjes, en kruid de bovenkant af met extra seafood

spice mix met saffraan, en fijn gesneden lenteajuin.

Enjoy life!

“NEW ENGLAND” ROASTED BRIOCHE LOBSTER ROLL