Recepten
“NEW ENGLAND” ROASTED BRIOCHE LOBSTER ROLL
Een originele outside lunch in BBQ-style
INGREDIËNTEN
Recept voor 4-6 personen
4-6 x Natuur brioche De Trog
2 x HPP kreeftenvlees “Pittman Seafoods”
(vlees van 2 volledige kreeften)
50g Boter
Peper en zout
Lobster salad
de gegaarde kreeften
2-3 el Mayonaise
2-3 el tapenade ajuin met opgeklopte kaas
1g groene Selder schijfjes fijn gesneden
1 Sjalot fijn gesneden
Citroenzeste
Zout
100g gesmolten boter (gezouten)
Garnituur
Seafood spice mix met saffraan
Citroenpartjes (garnituur)
Fijn gesneden lentejuin
Allergenen
Gluten, Lactose, Schaaldieren, Ei
Werkwijze
1. Brioche grillen
Snij de brioche in met een inkeping in de midden en bestrijk
met wat gesmolten boter aan de binnenkant.
De broodjes droog grillen op zijn geheel aan de buitenkant
van de grill, zorg dat er grillstrepen aan alle kanten van de
brioche broodjes staan. Let op, dit gaat zeer snel vergt
oplettendheid bij het grillen.
2. Kreeft garen
Smelt de boter op een zacht vuur of aan de zijkant van de
BBQ in een pannetje. Laat het kreeftenvlees om een zachte
temperatuur in de boter garen. Zorg dat het kreeftenvlees
mals blijft en niet te ver gaar kookt. Laat afkoelen en kruid
af met peper en zout naar smaak.
3. Kreeftensalade maken
Snij het afgekoelde kreeftenvlees in kleinere stukken.
Meng in een kom met mayonaise, de tapenade van ajuin en
opgeklopte kaas, fijngesneden schijfjes selder en fijn
gehakte sjalot. Werk af naar smaak met zeste van citroen,
zout en peper en seafood spice mix met saffraan.
4. Afwerking
Vul de brioche broodjes voorzichtig met de kreeftensalade
en leg deze op een plateau. Serveer daarnaast
citroenpartjes, en kruid de bovenkant af met extra seafood
spice mix met saffraan, en fijn gesneden lenteajuin.
Enjoy life!
