Recepten
NORDIC PAVE MET GEPRAKTE ERWTJES, NOTEN EN GARNALEN
Deens getinte Waldkorn pavés met smashed erwtjes & notenspread. Extra proteïnerijk met de toegevoegde noten en gekookte eitjes!
NORDIC PAVE MET GEPRAKTE ERWTJES, NOTEN EN GARNALEN
Ingrediënten 6 Pavés
6x Pavé Waldkorn
+-30 stukje gekookte roze garnalen
Spread:
250-300g gekookte geprakte erwtjes
avocado
50-75g gemixte noten gecutterd
2El olijfolie
Sap van 1 citroen
1 teentje gehakte look
Peper en zout naar smaak
Munt fijngesneden naar smaak
Garnituur:
150g geblancheerde erwtjes (koud)
1 bakje Tuinkers
2 takjes Munt
Zeste van ½ citroen
3 gekookte eieren
Werkwijze
De volkerenpistolets afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 5-7 min (pistolet), snij het brood in 2.
Erwtenspread met noten: de diepvrieserwtjes koken, zeven en laten afkoelen in ijswater. Cutter of prak tot een smeuïge textuur bekomen wordt. Meng met geprakte avocado en gecutterde notenmix. Afsmaken met peper, zout, sap van in citroen, 1 teentje gehakte look, olijfolie en munt naar smaak.
De eitjes hard koken gedurende 8 min, laat afkoelen in koud water, pellen en in fijne schijfjes snijden ter garnituur.
Bestrijk de onderkant van de broodjes met een grote hoeveelheid erwten & notenspread en leg daarop enkele schijfjes ei.
Schik de garnalen, geblancheerde koude erwtjes erop, werk volledig af met de tuinkers, wat extra fijn gesneden munt en rasp wat citroen zeste erover.
Een fris, smakelijk verassend en rijk receptje!