Recepten

SUMMER FOCACCIA DUO

MET PREMIUM PESTO & MET TAPENADE MET KERSTOMAAT

 

 

 

INGREDIËNTEN

Recept voor 4-6 personen

2x Focaccia tomaat & kruiden “De Trog”

250g premium pesto SNS

250g Tapenade Kerstomaat-Basilicum SNS

6-8 Fijne sneetjes gekookte ham

6-8 Sneetjes Provolone kaas

1 klein zakje Rucola

Katoen touwtje

Boterhampapier


Allergenen

Lactose, Gluten

 

Werkwijze

1. Foccacia afbakken

BBQ: op de zijnkant van de BBQ en niet met direct

grillen boven de kolen +- 5-7 tal minuten op 200°C

Oven: Afbakken gedurende 5-7 tal minuten op 200°C.

Na het bakken de focaccia laten afkoelen en dan in 4

gelijke vierkante stukken snijden.

2. Beleggen van de sandwich

Kies een goeie kwaliteit van gekookte ham en kaas voor

een optimale smaakbeleving.

Snij de vierkante stukken in de lengte doormidden.

Beleg 1ste variant rijkelijk met de groene pesto, ham,

kaas en rucola en gebruik bij de 2 variant de tapenade

van kerstomaten en basilicum. Voor de liefhebbers kan

je ook met een dubbele portie ham en kaas beleggen!

3. Inpakken

Snij per focaccia vierkant een rechthoekig stukjes

boterhampapier uit en bind de sandwich samen met

een katoen touwtje. Schik alle sandwiches naast elkaar

in een mandje of een picknick boterham doosje.

Een eenvoudig Italiaans geïnspireerd recept waarmee je

altijd zal scoren op iedere zomerse lunch of picknick.

Buon appetito!

SUMMER FOCACCIA DUO