Recepten
SUMMER FOCACCIA DUO
MET PREMIUM PESTO & MET TAPENADE MET KERSTOMAAT
INGREDIËNTEN
Recept voor 4-6 personen
2x Focaccia tomaat & kruiden “De Trog”
250g premium pesto SNS
250g Tapenade Kerstomaat-Basilicum SNS
6-8 Fijne sneetjes gekookte ham
6-8 Sneetjes Provolone kaas
1 klein zakje Rucola
Katoen touwtje
Boterhampapier
Allergenen
Lactose, Gluten
Werkwijze
1. Foccacia afbakken
BBQ: op de zijnkant van de BBQ en niet met direct
grillen boven de kolen +- 5-7 tal minuten op 200°C
Oven: Afbakken gedurende 5-7 tal minuten op 200°C.
Na het bakken de focaccia laten afkoelen en dan in 4
gelijke vierkante stukken snijden.
2. Beleggen van de sandwich
Kies een goeie kwaliteit van gekookte ham en kaas voor
een optimale smaakbeleving.
Snij de vierkante stukken in de lengte doormidden.
Beleg 1ste variant rijkelijk met de groene pesto, ham,
kaas en rucola en gebruik bij de 2 variant de tapenade
van kerstomaten en basilicum. Voor de liefhebbers kan
je ook met een dubbele portie ham en kaas beleggen!
3. Inpakken
Snij per focaccia vierkant een rechthoekig stukjes
boterhampapier uit en bind de sandwich samen met
een katoen touwtje. Schik alle sandwiches naast elkaar
in een mandje of een picknick boterham doosje.
Een eenvoudig Italiaans geïnspireerd recept waarmee je
altijd zal scoren op iedere zomerse lunch of picknick.
Buon appetito!
