Recepten

SUMMER VEGGIE TOAST MET FIOR DE LATTE

Hét recept voor een summer BBQ

 

 

 

INGREDIËNTEN

Recept voor 4-6 personen

1 Ardeens budget brood De Trog

125g Halve kerstomaten SNS gemarineerd

125g gemarineerde gegrilde paprika’s SNS

200g Tapenade tomaat en olijven SNS

1 pakje groene asperges (klein)

1 Venkel in schijven

Olijfolie

Zout

2x “Fior De latte” Burrata

of verse Straciatella (mozzarella bereiding)

75g Premium pesto SNS

Spicy Micro leafs “Pacha greens”

Allergenen

Gluten, Lactose


Werkwijze

1. Toast Ardeens budget brood

Neem het Ardeens budget brood en snij diagonale snedes

van +-1-2cm dikte. Besprenkel voor het grillen het brood

met olijfolie. Kort grillen aan beide kanten tot het brood

getoast en krokant wordt. Laat niet aanbranden of zwart

worden. Afkruiden met peper en zout.

Smeer de toast in met tapenade van tomaat en olijven en

werk daarop af met de fior de latte.

2. Groenten grillen

De venkel en asperges blancheren in gezouten water,

afgieten en beide groenten instrijken met olijfolie en

afkruiden met zout.

Kort grillen met direct contact op de BBQ rooster.

3. Dresseren

Neem de toast en beleg dan eerst met de gegrilde stukjes

venkel, daarop gegrilde paprika’s en gemarineerde

kerstomaten. Bovenaan de asperges leggen.

4. Afwerken

Als extra de premium pesto over de groenten dresseren en

bestrooi de toast dan met micro leafs (cress) voor een

kleurrijke frisse afwerking.



SUMMER VEGGIE TOAST MET FIOR DE LATTE