Recepten
SUMMER VEGGIE TOAST MET FIOR DE LATTE
Hét recept voor een summer BBQ
INGREDIËNTEN
Recept voor 4-6 personen
1 Ardeens budget brood De Trog
125g Halve kerstomaten SNS gemarineerd
125g gemarineerde gegrilde paprika’s SNS
200g Tapenade tomaat en olijven SNS
1 pakje groene asperges (klein)
1 Venkel in schijven
Olijfolie
Zout
2x “Fior De latte” Burrata
of verse Straciatella (mozzarella bereiding)
75g Premium pesto SNS
Spicy Micro leafs “Pacha greens”
Allergenen
Gluten, Lactose
Werkwijze
1. Toast Ardeens budget brood
Neem het Ardeens budget brood en snij diagonale snedes
van +-1-2cm dikte. Besprenkel voor het grillen het brood
met olijfolie. Kort grillen aan beide kanten tot het brood
getoast en krokant wordt. Laat niet aanbranden of zwart
worden. Afkruiden met peper en zout.
Smeer de toast in met tapenade van tomaat en olijven en
werk daarop af met de fior de latte.
2. Groenten grillen
De venkel en asperges blancheren in gezouten water,
afgieten en beide groenten instrijken met olijfolie en
afkruiden met zout.
Kort grillen met direct contact op de BBQ rooster.
3. Dresseren
Neem de toast en beleg dan eerst met de gegrilde stukjes
venkel, daarop gegrilde paprika’s en gemarineerde
kerstomaten. Bovenaan de asperges leggen.
4. Afwerken
Als extra de premium pesto over de groenten dresseren en
bestrooi de toast dan met micro leafs (cress) voor een
kleurrijke frisse afwerking.
